БЪЛГАРИЯ

Поредно спиране на водоподаването за Перник от яз. „Студена“

Отново е спряно водоподаването от язовир „Студена” за централната част на Перник и кв. „Бела вода” заради авария, съобщават от ВиК. До отстраняването й, което се очаква да стане в рамките на деня, вода от язовира няма да се подава и за град Батановци и селата Богданов дол, Ярджиловци, Черна гора , Дивотино и Лесковец.

Поредната авария, отново е на главен клон 1 в района на кв. „Караманица“, където на 14 август при работа на фирмата-изпълнител на водния цикъл бе скъсан главен водопровод. Оттогава досега след отстраняването на всяка авария се появява нова на метри от старата. Тръбата там е изключително амортизирана, къса се като вестник, обясняват от дружеството. Резервоарите са пълни и от ВиК се надяват водата в тях да стигне до възстановяване на захранването от язовира.

Проблемът с честите аварии по клон 1 ще бъде решен с пускането в експлоатацияна новия водопровод, по който се работи в момента. Подмяната му е включена в проекта за водния цикъл, като новите тръби се полагат успоредно на старите. В тази част от Перник, която се захранва от клон 2 водоподаването не е спряно.

Източник: БНР

Подобни публикации

Денков: 15 септември и 24 май са двата дни, които отличават България в целия свят

Димитър

Кюстендил поиска да получи спешно 10 хиляди дози Covid ваксина

Димитър

Нинова: Държавната петролна компания ще бъде закрита

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy