БЪЛГАРИЯ

Последен ден за подаване на документи в СЕМ за шеф на БНТ

В 17 часа днес изтича крайният срок за подаване на документи в Съвета за електронни медии от кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия. На 29-ти юни СЕМ ще избере новия ръководител на обществената медия. До края на работния ден вчера в СЕМ все още нямаше внесена нито една кандидатура.

Съгласно утвърдената от Съвета за електронни медии процедура, кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия подават документите си лично. Те прилагат и концепцията си за развитие на обществената телевизия. В срок до 15 юни СЕМ оповестява на интернет страницата си кандидатите, които са допуснати до участие в процедурата, а до 23 юни ще стане ясно кои от тях ще преминат до следващия етап – изслушване.

Изслушването ще се проведе на 27-ми и 28-ми юни. На 29 юни медийният регулатор определя с решение кандидата, избран за генерален директор на БНТ. Ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание. В случай че и на него не бъде избран генерален директор, час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНТ, процедурата се прекратява.

Източник: БНР

Подобни публикации

Съд в Кърджали ще гледа делото за катастрофата с участието на Лютви Местан

Димитър

14- годишен се вряза с Мерцедес в ограда в Йоаким Груево

Димитър

И в област Благоевград спират плановите операции

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy