БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Поход в над 20 града и подписка за референдум за мир и суверенитет на 23 април

На 23 април в над 20 български града ще се проведе поход за мир и неутралитет. В същия ден започва и събирането на подписи за национален референдум за мир и суверенитет, обявиха организаторите на инициативата. Тя е изцяло гражданска и целта й е да покаже отношението на българските граждани към въвличането на страната ни вруско-украинската война.

С референдума българските граждани ще могат да изразят свободната си воля, дори когато тя противоречи на действията на политическите решения, казват организаторите.

От гражданската инициатива, от която е част и икономистът Григор Сарийски, настояват оттук нататък всички важни въпроси в държавата да бъдат решавани задължително пряко от народа. Това не е нищо повече от връщане към конституционно установения ред, според който политическите партии трябва да изразяват волята на гражданите, а не да решават вместо тях, каза Сарийски.

Това е нашата цел – на първо място да предотвратим навлизането на България, вкарването ѝ като страна в един конфликт, в който тя няма място, няма участие, и на второ място – да направим така, че референдумите най-после да бъдат превърнати в едни работещи инструменти. Затова призовавам всички – включете се в тази подписка. Нека българският народ да изрази позицията си по този конфликт и нека решенията, които взима парламента, да бъдат съобразени с волята на българите.”

В инициативата се включва и дългогодишният треньор по художествена гимнастика Нешка Робева, според която политическият елит у нас залъгва младите хора с псевдо патриотизъм.

Ние трябва да направим всичко възможно нашият народ да запази децата си. И затова, освен да ви уведомим, че искаме да правим това, трябва наистина да разясняваме на хората, да им казваме директно, че ги лъжат, както ги лъжат, че не съществува джендър идеология, когато вече светът пропищя от нея.

Общобългарски поход за мир ще се проведе в над 20 български града, сред които София, Пловдив, Варна и Бургас.

Източник: БНР

Подобни публикации

Мюсюлманите празнуват Рамазан байрам

Димитър

ГЕРБ отговори на ДБ за обвиненията в лъжа

Димитър

Лекарствата на първа линия за епилепсия не трябва да изчезват от пазара

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy