БЪЛГАРИЯ

Почина проф. Чирков

Починал е кардиохирургът професор Александър Чирков. Той извърши първата трансплантация на сърце в България през 1986 г.

82-годишният д-р Чирков се върна да работи в родината си след дългогодишна практика в Германия. Той е в основата на кардиологичната болница „Света Екатерина“ в столицата, която днес отбелязва патронния си празник.

В едно от последните си интервюта за БНР проф. Александър Чирков заяви, че основната роля на държавата е да осигури здравеопазването на българите.

„Сигурно, ефективно здравеопазване, да знае българинът, че имаме страна, в която живее и тези, които ръководят, се грижат за него. Въпросът е, че в България много малко хора ми казват – добре, радваме се, живеем, а ми казват, че няма ли радост, няма ли здраве не може да се чувстваш щастлив на тази земя“.

Професор Чирков през последните години живееше във Варна, където искаше да създаде своя клиника. Той е бивш депутат от СДС.

Източник: БНР

Подобни публикации

Драстичен спад на обявите за работа за всички сектори, дори и за IT

Димитър

Ангелов: Мерките да останат и след 21 декември

Димитър

Само електронни рецепти от 1 юни

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy