БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Почти всички Covid легла в МБАЛ в Ловеч са заети

Почти всички легла, определени за лечение на пациенти с коронавирус в МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“ в Ловеч са запълнени, а областта вече е в червената зона на Covid-картата на страната, стана ясно на днешното заседание на общинския кризисен щаб.

На заседанието е отчетено прогресивно увеличаване на заболелите от Covidна територията на общината. До 2 август заболеваемостта на база 14–дневен период на 100 000 жители е била 31.8, но само за седмица, до 8 август, се е увеличила двойно, до 62.2 на 100 000 жители.

В Covid-отделението на Многопрофилната болница в града от 15 легла 14 вече са запълнени. В реанимацията за лечение са настанени две жени на 30 и 39 години, с Covidе прието тази сутрин и дете на две години.

На територията на областта новозаразените за двуседмичен период са 122 души, което поставя областта в червената зона. Отчита се леко повишение на ваксинираните, но то не съответства на ръста на заболеваемостта.

Източник: БНР

Подобни публикации

Отпушване на канали – какво може да предизвика запушването

Димитър

Около половината от членове на СИК, заявили желание за ваксиниране, не са се явили

Димитър

Министър Асен Василев разпореди одит на Агенцията за държавна финансова инспекция

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy