БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Почти всички Covid легла в МБАЛ в Ловеч са заети

Почти всички легла, определени за лечение на пациенти с коронавирус в МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“ в Ловеч са запълнени, а областта вече е в червената зона на Covid-картата на страната, стана ясно на днешното заседание на общинския кризисен щаб.

На заседанието е отчетено прогресивно увеличаване на заболелите от Covidна територията на общината. До 2 август заболеваемостта на база 14–дневен период на 100 000 жители е била 31.8, но само за седмица, до 8 август, се е увеличила двойно, до 62.2 на 100 000 жители.

В Covid-отделението на Многопрофилната болница в града от 15 легла 14 вече са запълнени. В реанимацията за лечение са настанени две жени на 30 и 39 години, с Covidе прието тази сутрин и дете на две години.

На територията на областта новозаразените за двуседмичен период са 122 души, което поставя областта в червената зона. Отчита се леко повишение на ваксинираните, но то не съответства на ръста на заболеваемостта.

Източник: БНР

Подобни публикации

Момче почина след обгазяване в ЯмБол, други две деца са в критично състояние

Димитър

Спират се плановият прием и операциите в болниците в редица области

Димитър

Кирил Ананиев: Парите в Сребърния фонд са непокътнати

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy