БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

По-строги противоепидемични мерки се очакват в област Ямбол

Броят на диагностицираните с Коронавирус в Ямболска област продължава да се увеличава. Заболеваемостта достигна 486 на 100 хил. души население. От регионалната здравна инспекция готвят по- строги противоепидемични мерки.

В интензивното отделение на областната болница в Ямбол има само едно свободно легло, съобщи директорът на РЗИ- Ямбол д-р Радостина Калчева. „За съжаление от 8-те легла, които имаме за интензивно лечение седем са заети, има само едно свободно, което е доста притеснително, иначе 55 легла има за неусложнени пациенти“, обясни тя.

Предстои свикването на Областен медицински съвет, тъй като до ден, два се очаква областта да влезе в тъмночервената зона. „С която ще бъдат въведени нови ограничителни мерки“, допълни Калчева.

Предвижда се за три седмици да бъдат спрени извънкласните форми на обучение, посещаемостта в кина, театри, галерии и фитнес зали да е до 30 процента. „Училищата да минат на ротационно обучение. Преустановяване на масовите мероприятия, преустановяване дейността на пенсионерските клубове“, обясни тя.

В момента под карантина са поставени 8 паралелки и пет групи в детски градини.

Източник: БНР

Подобни публикации

41 са новозаразените с коронавирус за последното денонощие

Димитър

Две жени с коронавирус родиха здрави бебета в Пазарджик

Димитър

Нов антирекорд днес: 819 нови случая на COVID-19!

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy