БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са постигнали съгласие по основни законодателни приоритети

„Продължаваме промяната – Демократична България“, ГЕРБ-СДС и ДПС са постигнали съгласие по основни законодателни приоритети, които трябва да бъдат факт преди местните избори. Те са свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, антикорупционното законодателство, Шенген, както и такива свързани с личния фалит и етажната собственост. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

„Имаме три основни закона, които са антикорупционни. Разбира се, Законът за антикорупцията – КПКОНПИ. Второ – Законът за съдебната власт. Този въпрос дали може или как да се разследва заместник главния прокурор да бъде отменено и да може да бъде разследван, абсолютно ясно и точно , и никой да не може да избяга от този тип разследвания. Едновременно с това трябва да направим и Закона срещу прането на пари. Много важен закон – пак за Шенген и Еврозоната“, посочи Петков.

Източник: БНР

Подобни публикации

Гешев предлага съвместни екипи между прокуратурата, МВР и ДАНС

Димитър

Човешка грешка е водещата версия за трагедията на АМ „Струма“

Димитър

18,247 млрд. лева са заложени в актуализацията на бюджета на ДОО

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy