БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС внасят решение в НС за нова военна помощ за Украйна

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС внасят решение в Народното събрание за нова военна помощ за Украйна. Тя включва около 100 бронирани машини, сред които БТР-и от складовете на МВР. Всички те са с отпаднала необходимост, обясни депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев:

„Това е техника, която е закупена по време на Възродителния процес, за която ние даваме доста пари за съхранение и поддръжка и която никога не е използвана от бившите Вътрешни войски, сега Жандармерия, която не е част от армията. По-никакъв начин няма да нарушим боеспособността на Българската армия. И БТР-и, и друга техника“.

Ивайло Мирчев уточни, че въпросната бронирана техника е произведена преди 50-60 години и е в недобро техническо състояние, но по думите му, ще бъде полезна на Украйна:

„Става дума за самата техника, въоръжение плюс резервни части. Не казвам, че не работи, а че е в състояние, в което няма да е полезна на българската Жандармерия. На Украйна ще бъде полезна, защото украинците имат начин да направят така, че тази техника да им бъде полезна“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Правосъдният министър представи механизъм за разследване на главния прокурор

Димитър

Фейгин се класира за волната програма

Димитър

Ще строят спортен комплекс на „Червено знаме“ за над 120 млн. евро

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy