БЪЛГАРИЯ

ПП, ДБ и „Спаси София“ обявяват общата си кандидатура за кмет на София

„Продължаваме промяната”, “Демократична България” и “Спаси София” ще обявят общата си кандидатура за кмет на София. Събитието ще се състои тази вечер от 19 часа. Очаква се това да е предприемачът Васил Терзиев.

Номинацията на Васил Терзиев стана ясна от разпространения запис от заседание на Националния съвет на ПП.

Терзиев развива бизнес в областта на IT-технологиите. Той е съосновател на компанията „Телерик“, която през 2014 г. беше продадена за рекордната за региона сума от 262 млн. долара. Съосновател е на още два проекта, които развиват стартъп-сферата в България. През май напусна Фонда за рисков капитал „Илевън“.

Терзиев ще е първият официално издигнат кандидат за кмет на столицата. Зад него застават и от неправителствената организация „Екипът на София“.

Преди това е предвидена нова среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, на която отново да бъде обсъдено под какъв документ да се подпишат лидерите на формациите, подкрепящи редовното правителство. Вчера съгласие не беше постигнато. От ГЕРБ настояват за коалиционно споразумение, от ПП-ДБ предлагат подписи да се поставят под Механизъм за гарантирана на реформаторската програма със 7 гаранции за изпълнението ѝ.

Източник: БНР

Подобни публикации

КНСБ се стреми към 1700 лв. минимална заплата и 3100 лв. средна до 2027 г.

Димитър

Ваксинацията в Старозагорска област започва в началото на 2021г.

Димитър

Оранжев и жълт код за снеговалежи и силен вятър в цялата страна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy