БЪЛГАРИЯ

ПП, ДБ и „Спаси София“ обявяват общата си кандидатура за кмет на София

„Продължаваме промяната”, “Демократична България” и “Спаси София” ще обявят общата си кандидатура за кмет на София. Събитието ще се състои тази вечер от 19 часа. Очаква се това да е предприемачът Васил Терзиев.

Номинацията на Васил Терзиев стана ясна от разпространения запис от заседание на Националния съвет на ПП.

Терзиев развива бизнес в областта на IT-технологиите. Той е съосновател на компанията „Телерик“, която през 2014 г. беше продадена за рекордната за региона сума от 262 млн. долара. Съосновател е на още два проекта, които развиват стартъп-сферата в България. През май напусна Фонда за рисков капитал „Илевън“.

Терзиев ще е първият официално издигнат кандидат за кмет на столицата. Зад него застават и от неправителствената организация „Екипът на София“.

Преди това е предвидена нова среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, на която отново да бъде обсъдено под какъв документ да се подпишат лидерите на формациите, подкрепящи редовното правителство. Вчера съгласие не беше постигнато. От ГЕРБ настояват за коалиционно споразумение, от ПП-ДБ предлагат подписи да се поставят под Механизъм за гарантирана на реформаторската програма със 7 гаранции за изпълнението ѝ.

Източник: БНР

Подобни публикации

Спират шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ за превантивен ремонт

Димитър

Депутатите продължават работата по Правилника за дейността си

Димитър

Бомбените заплахи не нарушават засега учебния график

Димитър

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy