БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

ПП-ДБ ще излъчат екип за подготовка на законодателна програма на парламента

Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще излъчи 8-членен екип за подготовка на законодателна програма на парламента, съобщи съпредседателят на коалицията Асен Василев. Решението е било взето на заседание на парламентарната група.

Сферите, по които ще се работи, са законите по Плана за възстановяване и устойчивост, законите, необходими за влизане на България в еврозоната, в Шенген и за извършване на съдебна реформа, както и законите срещу домашното насилие.

„Заедно с юристи от ГЕРБ да бъдат стиковани тези закони как ще бъдат приети във времето от този парламент и евентуално при избор на председател на парламента на ротационен принцип, както сме предложили, да има ясна програма във времето как това законодателно се случва, така че да няма изненади с допълнителни закони, които да влизат, а които не са приоритетни за българските граждани“, уточни Василев.

Той беше категоричен, че това няма да са преговори за съставяне на правителство и тяхното решение да не подкрепят правителство с мандат и участие на ГЕРБ остава непроменено.

Източник: БНР

Подобни публикации

АИКБ: Цел на България трябва да е минимум 6% годишен ръст на БВП

Димитър

Претърсиха домовете на 3-ма кандидати за депутати в област Велико Търново

Димитър

Защо сключваме църковен брак

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy