БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

ПП нарече „спекулации“ разпространяван в някои медии проектокабинет

Лидерите на  партия „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев определиха като „спекулации“ изнесените от някои медии имена на министри в бъдещия кабинет.

В този списък за премиер е посочен Кирил Петков, за министър на финансите – Асен Василев, на правосъдието – Христо Иванов, а на вътрешните работи – Бойко Рашков.

 

Пред журналисти в Пловдив двамата лидери на ПП подчертаха , че преговорите  ще бъдат по конкретни теми 18 теми.

„Преди имената са важни политиките „, изтъкнаха  Петков и Василев:

„Всичките спекулации по медиите са фалшиви новини. Трябва да се разбере много ясно: Не сме говорили за имена с никой. Единственото, което се радвам да кажа е, че имаме много конструктивни разговори за процеса. Надяваме след това да имаме позитивни разговори за политиките и имената ще ги оставим за последно“, отбеляза Кирил Петков.

„Докато нямаме яснота какво това правителство трябва да свърши, всички други разговори са абсолютно безпредметни“, посочи от своя страна Асен Василев.

„Общото съгласие по най-важните приоритети на България ще бъде първата точка за следващата седмица и много се радвам да кажа, че България ще има коалиционно правителство“, допълни Петков.

Пред БНР Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“, чието име фигурира в списъка като бъдещ министър на външните работи, беше категоричен, че в партията му не са правили подобни списъци и че разговори за имена на министри все още не са водени:

„Всичко това са спекулации. Започваме с преговорите за политики, ще говорим за хората след това“.

Георги Гьоков от БСП отрече да му е предлагат поста на министър на труда и социалната политика:

„Към момента няма абсолютно никакви разговори за постове“.

От своя страна Любомир Каримански от „Има такъв народ“ заяви, че не е получавал предложение за министър на икономиката:

„Категорично не са водени такива разговори. В момента така или иначе сме се разбрали, че преди да минат отделните политики, няма да се водят такива разговори“.

Източник: БНР

Подобни публикации

16 са новите случаи на Covid-19 у нас, няма починали за денонощието

Димитър

И малките ученици минават на дистанционно обучение?

admin

„Екзакта“: ГЕРБ остава първа политическа сила

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy