БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

ПП отново ще предложи Никола Минчев за председател на Народното събрание

Отстраненият предсрочно председател на Народното събрание Никола Минчев отново ще бъде издигнат за поста от „Продължаваме промяната“ (ПП), обяви сега председателстващият парламента и негов съпартиец Мирослав Иванов, съобщи репортер на БНР.

Процедурата по избор на нов председател ще започне още тази пленарна седмица, като по правилник процедурата по избор следва да се проведе в 14-дневен срок.

Припомняме ви, че миналия четвъртък Никола Минчев беше предсрочно освободен като председател на парламента с гласовете на „Има такъв народ“, ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“ и последваха протести в негова подкрепа пред НС.

Към момента все още няма ясни кандидатури за овакантения пост на Никола Минчев.

Преди дни Ива Митева отказа категорично да бъде номинирана за председател на парламента. Това съобщи самата тя след извънредно заседание на групата на „Има такъв народ“.

„Не, няма да бъда аз на този етап. До момента, в който не се успокои обстановката, смятам, че председател на парламента трябва да е човек, за когото ще има съгласие от целия парламент и аз не знам кой колега би се нагърбил с тази работа и никой няма да иска да е в това положение да бъде унижаван всеки ден, но няма нужда обстановката да бъде толкова натегната и няма нужда всичко да се прави на инат“, аргументира се тя.

Митева бе в два поредни парламента председател на Народното събрание, издигната от ИТН.

Източник: БНР

Подобни публикации

2126 случая на коронавирус, починалите вече са над 15 000 от началото на пандемията

Димитър

Парламентът обсъжда промени в Изборния кодекс

Димитър

Природозащитници и риболовци от цялата страна излизат на протест

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy