БЪЛГАРИЯ

Правителството решава за помощ за пострадалите от наводненията

Очаква се правителството да обсъди и да вземе решение за предоставяне на диференцирана помощ за пострадалите от наводненията в Карловско домакинства, а хората в района ще получат като помощ и полагащата им се в такива случаи финансова помощ от Агенцията за социално подпомагане.

Областният управител на Пловдив Ангел Стоев, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, кметът на село Калояново Виктория Михайлова и кметът на община Марица Димитър Иванов ще запознаят правителството с обобщена информация за нанесените от бедствието щети и ще представят нуждите на региона от подкрепа от страна на държавата.

Ще бъдат предоставени и храна и вода от държавния резерв.

Емил Кабаиванов увери, че екипи на община Карлово ще посетят всички наводнени къщи, за да огледат и опишат причинените от бедствието щети.

И днес продължава разчистването на образувалите се кал и наноси от дъждовете и наводненията в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

Пострадали разказаха:

„В къщата всичко плаваше. Няма смисъл от интервюта. Това, което е станало, вече е факт. Щели да отпускат някакви пари, ама с 300 лева какво да направя? Подиграват се с хората“, казват жители на наводнените села.

Същевременно Регионалната здравна инспекция в Пловдив разпространи препоръки към жителите на засегнатите от бедствието населени места, за да се избегне разпространението на заразни заболявания и инфекции.

Препоръчва се спазване на превантивни мерки за безопасност, като употреба на лични предпазни средства при почистване на засегнатите домове и инфраструктура, да не се използва храна, залята от водата.

Здравните инспектори дават указания и за начина, по който трябва да се извършва дезинфекция след почистване на помещенията и улиците.

КНСБ днес дава начало на кампания за набиране на материална и финансова помощ за пострадалите хора от наводненията. Помощта ще се събира в централата на синдиката в София на площад „Македония“ и в Пловдив на адрес: „Христо Г. Данов“ 41.

Източник: БНР

Подобни публикации

Донев: МС не е премахвал забраната за износ на горива, произведени от руски петрол

Димитър

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат

Димитър

В община Невестино чакат указания от РЗИ за Covid ваксинацията

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy