ДОМ

Практични съвети за избор на хладилник

Производството на хладилници е огромна индустрия. На пазара има много компании, чиито продукти могат да бъдат разделени в няколко класа.

Така например, продуктите на европейските и японски производители като Bosch, Gorenje, Panasonic, Sharp, Siemens, Toshiba са висок клас. Техните хладилници са с модерен дизайн, предлагат атрактивни опции и дизайни. Разбира се, струват и по-скъпо.

Хладилниците, които условно могат да бъдат класифицирани като „луксозни“, се произвеждат по-специално от Liebherr, Miele, Sharp, Panasonic, както и от LG и Samsung. Те впечатляват със страхотен дизайн и най-нови технологии.

Хладилниците с достъп до Интернет предизвикват голямо любопитство, но все още не са навлезли много-много в употреба.

Как да изберем хладилник – практични съвети, които да следвате, за да не съжалявате после за избора си:

  • Капацитетът на хладилника в литри говори малко на обикновения потребител. Ето защо, е по-добре е да се съсредоточите върху вътрешната структура на хладилника. Преценете необходимия брой рафтове и отделения, разпределете мислено зоните. Всичко необходимо ли е на мястото си? Има ли и зона за съхранение на свежа храна?
  • Уверете се, че хладилникът ще мине през вратата на вашия апартамент. В крайна сметка, винаги можете да деинсталирате вратата и пак да го вкарате в жилището, но все пак е добре да не се стига до там.
  • Преценете накъде ще се отвори вратата и дали има достатъчно свободно място за безпроблемното й движение. Ако не, може да изберете модел с дръжки, вградени в корпуса – те ще спестят около 5-10 см.
  • Уверете се, че хладилникът ви не издава много шум. Работещият хладилник в никакъв случай не бива да ви дразни. Той не трябва да издава силни звуци, когато компресорът тръгва и спира.
  • Обърнете внимание дали еластичните уплътнения на вратите са добре прилепнали и дали осигуряват надеждно сцепление на вратата към основата. Точно това е един от главните показатели за високото качество на хладилника.

Източник: Владивес

Подобни публикации

Какви материали трябва да се използват за довършителните работи в банята, решена в класически стил?

Димитър

Как да добавите цвят и стил във вашата баня

Димитър

Идеи за дизайн на баня в ретро стил

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy