СВЯТ

Преброяват населението в Англия, Уелс и Северна Ирландия

Преброяване на населението в Англия, Уелс и Северна Ирландия се извършва днес. То ще бъде направено изцяло онлайн заради пандемията от коронавируса и по същата причина бе отложено с една година в Шотландия.

Такова преброяване се извършва веднъж на 10 години. Домакинствата са помолени да попълнят въпросник с информация за всеки живеещ на даден адрес, включително възраст, раса, професия и семейно положение.

За първи път е включен въпрос при тези над 16 години да определят половата си идентичност и сексуалната си ориентация, но този въпрос не е задължителен.

Събраната информация ще даде пълна картина за населението не само като численост и възраст, но ще бъде използвана от благотворителни организации, болници, училища, университети и центрове за трудова заетост да планират и финансират тяхната дейност.

Националната статистика изтъква, че преброяването ще даде и ценна информация за отражението на пандемията и Брекзит върху живота на хората.

По закон всички трябва да попълнят въпросника. Отказалите или далите фалшива информация ги очаква глоби до 1000 паунда.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ваксината „Пфайзер“ намалила с 98% смъртността в домове за възрастни в Испания

Димитър

Съд в Москва ще заседава по делото за клевета срещу Навални

Димитър

Хиляди протестираха в Букурещ срещу Covid ограниченията

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy