БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Преговори между „Пристанищна инфраструктура“ и „Лукойл Нефтохим-Бургас“

Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и рафинерията „Лукойл Нефтохим-Бургас“ водят разговори да се използва инфраструктурата на компанията, за да може пристанището в Росенец да работи. Това се случва след като Парламентът реши да прекрати концесията на терминала, за да се върне под контрола на държавата.

По този повод, министърът на транспорта Георги Гвоздейков ще провери на място процеса по прехвърлянето на нефтения термиал.

Дни след решението на правителството да прекрати концесията на „Лукойл Нефтохим Бургас“ за пристанище „Росенец“, от началото на тази седмица започна процедурата по прехвърлянето му към държавата.

В ход са разговори между Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и петролната рафинерия за това как може да се използва инфраструктурата на компанията, за да работи терминалът.

България има разрешение от Европейската комисия за изключение от европейското петролно ембарго за Русия до края на 2024 година, но работата с неруски продукт може значително да оскъпи горивата, каза преди ден за БНР от Петролната и газова асоциация

Източник: БНР

Подобни публикации

Първите осминафиналисти в ШЛ стават ясни днес

Димитър

Нов протест в София след смъртта на 15-годишното момче

Димитър

739 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy