БЪЛГАРИЯ

Предложени са промените, свързани с новото Министерство на електронното управление

Министърът на електронното управление Божидар Божанов е предложил законовите промени, свързани със създаването на новото Министерство на електронното управление. То ще бъде създадено на основата на съществуващата сега Държавна агенция „Електронно управление“.

Проектът урежда оперативното прехвърляне на дейността на Държавната агенция „Електронно управление“ към новото министерство, посочва Божанов.

От документа става ясно, че ще има редакция на около 15 закона.

Подготвя се и първата версия на Устройствения правилник на министерството, каза министърът.

Според коалиционното споразумение новото министерство ще отговаря и за „Информационно обслужване“ и „Български пощи“, но преместването на структурите от Министерския съвет и транспортното министерство ще бъде уредено в тримесечен срок от влизането на закона в сила.

Във Фейсбук министър Божанов сподели, че се надява да няма спорни моменти при обсъждането. Промените трябва да минат през Министерския съвет, а след това и през парламента. Очаква се това да се случи във втората половина на януари.

Източник: БНР

Подобни публикации

Министър Ангелов: Отчитаме устойчива тенденция за увеличаване на случаите на Covid-19

Димитър

Расте броят на заболелите от Covid-19 в област Велико Търново

Димитър

Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy