БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Предоговарянето на ПВУ в сегмента „Енергетика“ започва след 15 март

След 15 март предстои предоговаряне на сегмента „Енергетика“ по Плана за възстановяване и устойчивост. Това заяви в интервю за БНТ служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев.

„След 15 март ще започне и диалогът вече по темата „Енергетика“ и предоговаряне на този сегмент в Плана за възстановяване и устойчивост. Имам надеждата, че ще успеем да вмъкнем и тази тема за ВЕИ в процеса на предоговаряне. Имаме и един допълнителен вариант и една опция. Тя е свързана с REPowerEU. Това е един нов механизъм. Реално тук говорим за подобен механизъм с насоченост енергийна ефективност и енергийна сигурност-зелен преход. Има такава възможност България да кандидатства и по този механизъм. Там средствата за нашата държава, които са заделени, са в размер на един милиард лева“.

Над 10 200 малки и средни предприятия са проявили интерес към двете отворени процедури по Плана за възстановяване и устойчивост. Първите одобрени (над 900) се очаква да получат първите си плащания през март.

От 14 февруари е отворена за кандидатстване и трета процедура по Плана за възстановяване и устойчивост – за ВЕИ и батерии за локално съхранение на енергия. В тази процедура обхватът на кандидатстващи е по-голям и включва микро-, малки, средни и големи предприятия.

Източник: БНР

Подобни публикации

Представителството на ЕК у нас стартира кампания в подкрепа на ваксинирането

Димитър

Слави Трифонов: Подкрепа за кабинета на ИТН от протестните партии е повече от логична

Димитър

Увеличават ковид леглата във Варна и региона

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy