БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Председателят на КЗП е освободен от поста

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов е освободен от поста с правителствено решение от вчера, става ясно от информационната система на Министерския съвет. Решението е взето във връзка с изтеклия през 2020 петгодишен мандат на Маргаритов и членовете на комисията Константин Арабаджиев и Константин Райков.

За нов председател е назначен Иван Френкев, а за членове – Велина Николова-Великова и Николай Мравов .

Правителственото решение е взето на неприсъствено заседание . Премиерът Кирил Петков е в Давос за участие в Световния икономически форум.

В интервю ден преди да стане ясно, че е освободен, Маргаритов говори за нелоялните търговски практики и доброто взаимодействия между институциите.
Маргаритов припомни, че след няколко дни влизат в сила приетите вече от НС изменения в Закона за защита на потребителите, с които почти двойно се увеличава санкцията за така наречените нелоялни практики.
В интервю за Нова телевизия Маргаритов каза, че освобождаването му не е свързано с конфликт и изрази надежда, че колегите му ще продължат активно да контролират пазара, защото, по думите му, се задават трудни времена.

Източник: БНР

Подобни публикации

Преболедували Covid-19 могат да дарят кръв и в Пазарджик

Димитър

Жители на Несебър протестираха на плаж, искат хотел да махне чадъри и шезлонги

Димитър

Кюстендил е на първо място по заболеваемост от Covid-19 в страната

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy