БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Председателят на КЗП е освободен от поста

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов е освободен от поста с правителствено решение от вчера, става ясно от информационната система на Министерския съвет. Решението е взето във връзка с изтеклия през 2020 петгодишен мандат на Маргаритов и членовете на комисията Константин Арабаджиев и Константин Райков.

За нов председател е назначен Иван Френкев, а за членове – Велина Николова-Великова и Николай Мравов .

Правителственото решение е взето на неприсъствено заседание . Премиерът Кирил Петков е в Давос за участие в Световния икономически форум.

В интервю ден преди да стане ясно, че е освободен, Маргаритов говори за нелоялните търговски практики и доброто взаимодействия между институциите.
Маргаритов припомни, че след няколко дни влизат в сила приетите вече от НС изменения в Закона за защита на потребителите, с които почти двойно се увеличава санкцията за така наречените нелоялни практики.
В интервю за Нова телевизия Маргаритов каза, че освобождаването му не е свързано с конфликт и изрази надежда, че колегите му ще продължат активно да контролират пазара, защото, по думите му, се задават трудни времена.

Източник: БНР

Подобни публикации

ЦИК потвърди кой заменя Петър Чобанов и Андрей Гюров в НС

Димитър

Григор Димитров започна с трисетова победа

Димитър

Комисия на НС ще обсъди повишаване на акциза на цигарите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy