БЪЛГАРИЯ

Представители на малки транспортни фирми се събират на среща в Пловдив

Представители на малки транспортни фирми с до 5 камиона се събират на среща в Пловдив, за да обсъдят проблемите в сектора за превоз на товари. Срещата се организира от новоучреденото сдружение „Аз имам камион“. Сред основните обсъждани теми ще е очакваното ново увеличение на толставките с 50% от началото на 2023 година.

От сдружението подчертават, че след вдигането на толтаксите от първи юли, когато в системата бяха включени и второкласните пътища, са събрани над 100 милиона лева повече в сравнение с предходната година, но отчетност за какво са изразходвани тези средства до момента няма. Владимир Майсторов, председател на УС :

„Предстои отново повишаване на толтаксите, което означава, че ще трябва ние да вдигнем цената на услугата. Като я вдигнем с 5%, в магазина се вдига всичко с 50%. Ние не сме против да плащаме толтакси, ние сме „за“, когато имаме пътища. Навсякъде в Европа предстои повишаване на толтакси, но с 2-3% – 5 до 10 процента, което е поносимо и хората там имат поддръжка на пътища, имат пътища. А тук от нас искат да вземат пари, за да построят тепърва пътища“.

Малките превозвачи са изправени пред фалит, а това са в по-голямата си част семейни фирми, допълват още от сдружението. Категорични са също, че ще отстояват позицията за замразяване на толтаксите.

Източник: БНР

Подобни публикации

Български компании губят големи суми пари, измамени с подменен имейл и банкова сметка

Димитър

Борисов настоя: България трябва да продължи да помага на приятелска Украйна!

Димитър

Депутатите одобриха окончателно държавния бюджет за догодина

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy