БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Президентът: Борбата с корупцията трябва да се води и със силата на институциите

Демокрацията и законността не могат да бъдат възстановени с недемократични средства и с нарушаване на закона, каза президентът Румен Радев пред журналисти в Сунгурларе.

Попитан дали е сериозно премиер да изготвя списъци с информация от „Гугъл“, държавният глава отговори, че борбата срещу корупцията трябва да се води със силата и легитимността на институциите, не само с популярността на социалните мрежи.

„След зловещото плячкосване на държавата в продължение на много години българите са зажаднели са справедливост и възмездие. Затова всяко открито противопоставяне на правителството срещу корупцията трябва да бъде подкрепяно. Разбира се, правителството трябва да бъде много внимателно, да знае с кого и с какво си има работа“, каза Румен Радев в коментар за списъка, представен от премиера Кирил Петков в прокуратурата.

Според Петков прокуратурата не е разследвала достатъчно ефективно хора и случаи, посочени в списъка, станали публично известни през последните 10 години.

Източник: БНР

Подобни публикации

Олександър Усик срещу Антъни Джошуа около полунощ в епизод 2

Димитър

Всички Covid легла в реанимацията на областната болница в Ямбол са заети

Димитър

Намалява Covid заболеваемостта в Благоевградско

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy