БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Президентът в Брюксел: Намаляването на парниковите газове затруднява България

Приетата цел за намаляване на парниковите газове с 55 на сто до 2030-а година поставя България в трудно положение. Това заяви президентът Румен Радев на влизане в Европейския съвет в Брюксел:

„В тази ситуация възможностите на България за маневриране са изключително ограничени. Затова ще настояваме да се отчитат спецификите на държавите, различният старт на държавите-членки и въвеждане на мерки, които да защитават конкурентоспособността и да гарантират социална поносимост на зеления преход“.

По повод другата тема, която европейските лидери ще обсъждат днес – сертификата за Covid-19, държавният глава подчерта:

„Въвеждането на този сертфикат обаче не трябва да създава нови бариери, нови задължения и не трябва по никакъв начин да въвежда дискриминация между европейските граждани. Нуждаем се и от стимули за възстановяване на работата на важни сектори в икономиката и особено в туризма. Ще разгледаме и механизъм за споделяне на ваксини от държави членки към трети страни, като за България приоритет са Западните Балкани с акцент върху Република Северна Македония“, коментира Румен Радев.

Източник: БНР

Подобни публикации

Григор Димитров отстъпи на Каспер Рууд в Сан Диего

Димитър

Путин осъди „колективните усилия на Запада да унищожи европейската система за сигурност“

Димитър

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе вота на недоверие на правителството

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy