БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Президентът очаква от кабинета неотложни мерки за справяне с енергийната криза

Президентът Румен Радев очаква от правителството неотложни, надеждни и устойчиви мерки за справяне с енергийната криза.

По думите му вече е преминало времето за анализи и е дошло това за решенията.

Структуроопределящите предприятия трябва да бъдат подпомогнати в условията на енергийна криза, защото се разчита на тяхната конкурентоспособност, подчерта още Радев. Затова според него правителството трябва да направи така, че да не допуска политиката и геополитиката да убиват българската икономика, да създаде условия за поевтиняване на тока и газа и да има адекватни компенсаторни механизми и за потребителите, и за бизнеса.

„Кабинетът назначи нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е ценен, всеки ден увеличава риска от фалити, от загуба на пазари, да не говорим какво става с малките и средни предприятия“, каза президентът след посещението си в металургичната компания за цветни метали „КЦМ 2000“ в Пловдив. Там той се срещна с ръководството на компанията и разгледа производствената част на оловния и цинков завод.

Румен Радев подчерта още, че са необходими и законови промени, така че да функционира по-добре Българската независима енергийна борса и не само тя. Така по думите му ще има предсказуемост, реална ликвидност и реална конкуренция вътре в страната.

Не трябва да се работи само ден напред, допълни президентът.

Обиколката на държавния глава ще продължи в „Оранжериен комплекс“ – Сливенски минерални бани.

Държавният глава ще бъде и в завода „Трансвагон“ АД в Бургас.

Източник: БНР

Подобни публикации

Осем души от социален център в Ловеч са с коронавирус

Димитър

Близо 430 000 деца ще получават плодове, зеленчуци и мляко през новата учебна година

Димитър

„Кукерландия“ продължава в Ямбол, започва състезателната част

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy