БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Президентът: Правителството да се вслушва в гласа на хората

„Трябва да търсим решения, които да са наш интерес. През годините не успяхме да постигнем диверсификация. Нашата зависимост е голяма. За разлика от други държави българите са най-бедните в ЕС и енергийно най-бедните, борбата е да не допуснем драстично увеличаване на цените на доставките“. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова участва в церемония по издигане на знамето на Европейския съюз за Деня на Европа.

„Най-малкото в момента имаме полза от нови избори, това е крайна мярка, но над всичко трябва да е българският интерес“, добави държавният глава.

„Рисковете са една чудовищна инфлация, при която хиляди малки предприятия няма да издържат, това значи тежка икономическа и социална криза с последствия и за тези, които управляват в момента“, подчерта Радев.

По отношение на Северна Македония Радев каза, че очаква правителството да осъзнава и да отстоява българските интереси.

Президентът определи като „крайно неуместно“ изявлението на македонския външен министър Буяр Османи. Според него е недопустимо и нездравословно да се говори по този начин за България и да се поставят условия:

„Имам ясна политика по отношение на РСМ и ще продължа да я отстоявам“, заяви президентът.

Румен Радев отново настоя, че макар и непряко страната ни е доставяла оръжия за Украйна и опроверга твърдения на вицепремиера Корнелия Нинова:

„Ясно е, че тя се опитва да избяга от подписа си от разрешителните за износа на оръжия за трети страни и тя знае много добре, че стигат до Украйна. Това са частни фирми, но важен е подписът в междуведомствената комисия, която тя председателства, с който подпис се разрешава износът на оръжие“, подчерта Радев.

Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния воин и поздравиха ветерани от Втората световна война.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ясни са възможните съперници на Лудогорец в Лигата на конференциите

Димитър

И в Пазарджик без Covid болница, увеличават леглата

Димитър

Мащабна операция на полицията и прокуратурата срещу автокрадци в цялата страна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy