ВАЖНИ СПОРТ

Прекратиха мандата на Борислав Михайлов

Трима от кандидатите за президент на БФС се отказаха

Общо 411 от 483 явили се в зала 1 на НДК делегати за извънредния конгрес на БФС гласуваха „за“ прекратяването на мандата на сегашния президент на родната централа Борислав Михайлов. 72 са се „въздържали“, а нито един не е дал вот „против“. Това означава, че ще има избор за нов президент, което е четвърта точка от дневния ред на конгреса.

Извънредният конгрес на БФС за избиране на ново ръководство на съюза започна в 10:00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата.

Делегатите на конгреса избраха комисия, която ще брои гласовете. С 10 гласа повече не се прие предложението в състава на комисиите да влязат двама независими адвокати, които да следят за редовността на извънредния конгрес. Резултатът бе 189:199 в полза на решението. Има и над 80, които се въздържаха.

Прекратен бе и мандатът и правомощията на членовете на Изпълнителния комитет на футболната централа. Шестима кандидати бяха допуснати официално до изборите за нов президент на Българския футболен съюз – това са Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Георги Захариев, Христо Христов и Ивайло Дражев.

Трима от тях обаче си направиха самоотвод: Захариев, Христов и Дражев.

Всеки от кандидатите за президент трябва да излъчи по един представител, който ще присъства на броението на бюлетините на четирите бюра, където ще се броят бюлетините. Той трябва да стои на 2 метра и ще наблюдава броенето.

Източник: БНР

Подобни публикации

Велика събота е, православният свят очаква Възкресение Христово

Димитър

ЦИК започва приема на документи за регистрация на партии и коалиции за изборите

Димитър

Кораб с царевица напусна пристанището в Одеса

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy