БЪЛГАРИЯ

Премахват опасни детски площадки в Плевен

В Плевен започва премахването на опасни детски площадки. Комисия провери местата за игра в областния град и установи, че десет от тях са компрометирани във времето.
Около 70 са детските площадки, някои от тях са отпреди десетилетия и вече напълно са изгубили смисъла си, сочи анализа, възложен от кмета Георг Спартански, който допълни:
„Трябва да бъдем откровени – състоянието на детските площадки не е добро и поне 10 от тях трябва да бъдат абсолютно безалтернативно премахнати. Колкото по-скоро, толкова по-добре! Имаме такива, които са с европейски средства. Те не са много, но дори върху тях има, оказва нееднократно, ванвализъм“.
На мястото на премахнатите детски площадки ще се изградят нови, започват и процедури за това:
„Те ще бъдат извършени в късната есен и през зимните месеци – включително до провеждане на обществена поръчка за избор на изпълнител, за да може през пролетта тези 10 площадки, ако Общинският съвет одобри в инвестиционната програма за 2023 г. средства за тяхното изграждане, да се стартира тяхното изграждане още в първите пролетни месеци“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Птицевъдите подготвят национален протест

Димитър

Министър Кацаров: Ситуацията с Covid леглата в болниците е критична

Димитър

1925 нови случая на коронавирус у нас при 13 695 теста

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy