БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ЗДРАВЕ

Приключи първият етап от ваксинацията на медиците от Пловдив и областта

Приключи първият етап от ваксинацията на медиците от Пловдив и областта. Имунизирани са 645 души, съобщи областният управител Дани Каназирева.

Над 4 000 са били заявките за поставяне на ваксини от медиците, работещи на територията на Пловдив и областта. Надявам се съвсем скоро да бъдат имунизирани всички желаежи , подчерта Дани Каназирева като подчерта, че приключилата кампания е преминала при много добра организация както в болниците , така и в Регионалната здравна инспекция: „В РЗИ са направени 190 ваксини, като от там са преминали лекари и сестри от Спешна помощ, джипита, както и дентални лекари“.

От 13 те болници, където беше извършено ваксинирането, най-много са имунизираните медици в Университетската болница Свети Георги – 175. Зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров подчерта, че всеки ден се увеличава броя на желаещите за ваксинация като списъците ще бъдат актуализирани в началото на следващата година: „Нямаме досега отчетена алергична реакция, която да е настъпила вследствие на имунизацията на колегите“.

Екипи на РЗИ дежурят и на пловдивското летище. С бързи антигенни тестове са изследвани всички 277 пътници от 2 полета от Великобритания. Установени са четирима заразени с КОВИД-19. Тази вечер се чака още един полет от Обединеното кралство.

Източник: БНР

Подобни публикации

Онлайн кампания за отговори на здравни въпроси във Варна

Димитър

Започна Националното външно оценяване по математика след 4-ти клас

Димитър

Ресорната комисия в НС отхвърли актуализацията на бюджета

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy