БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Проверка на всички обществени поръчки в Министерството на туризма

Стела Балтова ще преговаря за по-евтини чадъри на плажа

Възложени са проверки на всички обществени поръчки в периода 4 май 2017 – 12 май 2021 година. Подложени на мониторинг са и всички концесионни договори и ако се открият нарушения, те ще бъдат обсъдени, обяви служебният министър на туризма Стела Балтова.

До края на месеца ще започнат преговори с концесионерите за намаляване на цените на плажните принадлежности, което ще бъде обвързано с концесионните им такси.

Предоговарянето на концесионните договори, които са с решение на Министерския съвет и това трябва да стане до началото на юни, когато започва летният сезон, каза Стела Балтова.

По отношение на броя на туристите тя прогнозира:

„Аз очаквам не повече от 100 процента ръст спрямо 2020 година и не повече от 50 процента спад спрямо 2019 година“.

Министерството на туризма обсъжда и подготвя нови мерки, свързани с пандемията, които ще надградят вече съществуващите, каза още Стела Балтова.

Тя посочи, че мисията на Министерството на туризма в този служебен кабинет е да възстанови жизнеспособността на туристическия сектор в България в условията на извънредна епидемична обстановка и да изведе туризма като приоритет на служебното правителство.

На среща с туристическия бизнес Министерството на туризма обсъжда и неотложните мерки и действия за устойчивото и спокойно протичане на летния сезон.

Източник: БНР

Подобни публикации

Eлена Йончева: Нинова знаеше, че прокуратурата ще ме атакува

Димитър

Спират се плановият прием и операциите в болниците в редица области

Димитър

Лек сутрешен трус до Тополовград – 3,2 по Рихтер, минути преди 8 часа

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy