БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Прогнозата на Мустафа Карадайъ: След изборите – тежка зима за България!

След изборите ще дойде тежка зима за България, прогнозира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Последното правителство направи грешни ходове в енергетиката и те принуждават служебния кабинет и следващия парламент още отсега да се търси изход. Турция е една от държавите, чрез която тези кризи могат да бъдат решени“, каза той пред bTV.

По думите му, сериозни въпроси като енергетиката могат да се разрушат с магическа пръчка, но не могат да се решат.

„Задължително е служебният кабинет да не прави грешки, които бяха допуснати от предишното правителство. В опит да извлече лични дивиденти, Кирил Петков и правителството, което оглавяваше, навредиха на България“, настоя Карадайъ.

Според него на България е нужно ценностно хомогенно, евроатлантическо управление с два приоритета – продоволствена и енергийна сигурност и независимост.

„Коалицията е неизбежна, въпросът е каква?“, попита Карадайъ.

Той разкри, че при посещението си в Турция с президента Реджеп Ердоган са говорили за актуалната политическа ситуация в България, както и за газовата криза.

Мустафа Карадайъ уточни, че и в момента през Турция тече газ към България, но въпросът е какво количество газ има страната ни като договорени доставки.

Източник: БНР

Подобни публикации

Нов ремонт е необходим на ремонтирано наскоро хидротехническо съоръжение в Златна Панега

Димитър

Почитаме Света Марина

Димитър

Обявяват резултатите от първото класиране за гимназиите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy