БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Програма за модерна психоанализа започва в специализираната хематологична болница

За пръв път у нас се предлага достъп до подобен начин на работа с тежко болни пациенти

Звеното за психологична и немедицинска грижа в СБАЛХЗ стартира обучителна програма за клинични психолози, съобщават от Специализираната хемагологична болница.

Началото е на 30 октомври 2021г., като обучителната програма е –  „Въведение в мисленето на психоаналитичната психосоматика”. Тя е насочена към клинични психолози, психотерапевти, психоаналитици в обучение, социални работници, лекари, медицински специалисти, студенти по медицина и психология, които планират развитието си в сферата на психологичната работа в болнични и клинични центрове и звена. Те ще се  обучават девет месеца  в спецификите на работата с тежко боледуващи пациенти.

Програмата се осъществява заедно с Академия за психосоматична грижа, Ателие за свободни асоциации и Института за психоаналитична психосоматика “ Пиер Марти” (IPSO ) в Париж. Обучението се сертифицира от Академия за психосоматична грижа и IPSO, Paris и се признава за входно ниво към квалификационната програма по психосоматика на IPSO- филиал България.

Програмата е организирана на принципите на обучението по психосоматика на най-авторитетното психоаналитично училище в тази област – Институт „Пиер Марти“, Париж, част от Международната психоаналитична асоциация, обучаващ специалисти по психосоматика, работещи и мислещи в идейната сфера на психоанализата.

В България за пръв път се предлага достъп до този структуриран и дълбоко теоретично обоснован начин на работа с пациенти с тежки хронични, интензивни болкови и злокачествени състояния.

Източник: БНР

Подобни публикации

К-19 сече наред учители и ученици в Пловдив

Димитър

Проф. Георги Момеков: Рано е да се притесняваме за новия щам

Димитър

Прокуратурата разследва за пране на пари депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy