БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Програма за модерна психоанализа започва в специализираната хематологична болница

За пръв път у нас се предлага достъп до подобен начин на работа с тежко болни пациенти

Звеното за психологична и немедицинска грижа в СБАЛХЗ стартира обучителна програма за клинични психолози, съобщават от Специализираната хемагологична болница.

Началото е на 30 октомври 2021г., като обучителната програма е –  „Въведение в мисленето на психоаналитичната психосоматика”. Тя е насочена към клинични психолози, психотерапевти, психоаналитици в обучение, социални работници, лекари, медицински специалисти, студенти по медицина и психология, които планират развитието си в сферата на психологичната работа в болнични и клинични центрове и звена. Те ще се  обучават девет месеца  в спецификите на работата с тежко боледуващи пациенти.

Програмата се осъществява заедно с Академия за психосоматична грижа, Ателие за свободни асоциации и Института за психоаналитична психосоматика “ Пиер Марти” (IPSO ) в Париж. Обучението се сертифицира от Академия за психосоматична грижа и IPSO, Paris и се признава за входно ниво към квалификационната програма по психосоматика на IPSO- филиал България.

Програмата е организирана на принципите на обучението по психосоматика на най-авторитетното психоаналитично училище в тази област – Институт „Пиер Марти“, Париж, част от Международната психоаналитична асоциация, обучаващ специалисти по психосоматика, работещи и мислещи в идейната сфера на психоанализата.

В България за пръв път се предлага достъп до този структуриран и дълбоко теоретично обоснован начин на работа с пациенти с тежки хронични, интензивни болкови и злокачествени състояния.

Източник: БНР

Подобни публикации

Кунчев: При 300 заразени на 100 000 ще се наложат мерки за цяла България

Димитър

Депутатите приеха правилника за работа на парламента

Димитър

Иван Гешев критикува прехвърлянето на 23 млн. лв. от проектобюджета за прокуратурата към БАН

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy