БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ЗДРАВЕ

12% ръст на хоспитализираните с Covid-19 пациенти на седмична база

На 14 дневна база заболеваемостта от коронавирус у нас е 127 на 100 хиляди души население. Това ни нарежда на 25-о място в Европейския съюз и на 15-о по смъртност. Данните докладва пред премиера Бойко Борисов министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

„Това ни дава увереност, че разхлабването на мерките не води до голяма заболеваемост и осъществяваме ефективен контрол върху развитието на епидемията“, заяви Ангелов.

През миналата седмица от секвестирани и изследвани 98 проби за новите щамове 68 са с доказания нов вид на вируса от Великобритания.

На седмична база от понеделник до понеделник хоспитализираните с коронавирус нарастват с 12 процента, подчерта председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

„Били са 3057, а сега са 3425. Дълго време се задържаше по-ниско ниво в интензивните клиники, но сега има ръст с 9,8% – от 274 сега са 301“.

В спешната болница „Пирогов“ до момента са направени над 2000 ваксинации, отчете директорът проф. Асен Балтов.

„Имаме готовност да обособим още пет места за ваксинация в нашите контейнери пред болницата и да създадем мобилни екипи, които да могат да ходят в колективи, където има нужда да се ваксинират повече хора“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Национална стачка в Гърция на 10 юни, транспортът няма да работи

Димитър

Два пункта за Covid ваксинация в Русенско

Димитър

Шефът на здравната комисия в НС: И след 1 април ще се носят маски

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy