АВТО

Продажбите на нови коли в ЕС отново тръгнаха надолу

Продажбите на нови коли в ЕС отново тръгнаха надолу през октомври, след само месец на скромен ръст, сочат разпространените днес данни от Асоциацията на производителите на автомобили в Европа. През миналия месец сделките са 953 615 или със 7.8% по-слаби от година по-рано. Само на 2 от 27 пазара има ръст и това са Румъния (+17.4%) и Ирландия(+ 5.4%).

От големите пазари сривът в Испания е с 21%, във Франция с 9.5%, а в Германия с 3.6%. Продажбите в Италия са почти на същите нива – минус 0.2%.

В България сделките са 2088, или с 25.4 на сто по-малко от октомври 2019 година. За десетте месеца на годината отстъплението в страната е 35.6%, като купените нови леки коли са 19 117.

В същото време за страните от ЕС в периода януари-октомври пазарът се е свил с почти 27% до 8 милиона бройки, или с 2.9 млн. по-малко от същия период на миналата година.

Източник: Дневник

Подобни публикации

Подходящите за зимата гуми са задължителни от днес

Димитър

„Пътна полиция“ съветва шофьорите на леки коли да избягват Искърското дефиле

Димитър

Шофиране при зимни условия  – какви фатални грешки допускат шофьорите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy