АВТО

Продажбите на нови коли в ЕС отново тръгнаха надолу

Продажбите на нови коли в ЕС отново тръгнаха надолу през октомври, след само месец на скромен ръст, сочат разпространените днес данни от Асоциацията на производителите на автомобили в Европа. През миналия месец сделките са 953 615 или със 7.8% по-слаби от година по-рано. Само на 2 от 27 пазара има ръст и това са Румъния (+17.4%) и Ирландия(+ 5.4%).

От големите пазари сривът в Испания е с 21%, във Франция с 9.5%, а в Германия с 3.6%. Продажбите в Италия са почти на същите нива – минус 0.2%.

В България сделките са 2088, или с 25.4 на сто по-малко от октомври 2019 година. За десетте месеца на годината отстъплението в страната е 35.6%, като купените нови леки коли са 19 117.

В същото време за страните от ЕС в периода януари-октомври пазарът се е свил с почти 27% до 8 милиона бройки, или с 2.9 млн. по-малко от същия период на миналата година.

Източник: Дневник

Подобни публикации

Подходящите за зимата гуми са задължителни от днес

Димитър

„Пътна полиция“ съветва шофьорите на леки коли да избягват Искърското дефиле

Димитър

Кога да поставим летните гуми на автомобила?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy