БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Продължава кампанията за оборудване на кабинет за кръвна плазма в Плевен

В Плевен продължава кампанията за оборудване на кабинет в Центъра по трансфузионна  хематология за извличане на кръвна плазма в помощ на болни от коронавирус. Междувременно започна и обучението на специалисти, които ще работят в новия кабинет.

До момента са събрани над 57 хиляди лева, изразходени са 30 хиляди лева, отчете Николай Савов, президент на Ротари клуб Центрум, инициатор на кампанията .

За какво са необходими още средства на започналия втори етап:

„Вторият етап струва 40 хил. лева – хематологичен анализатор, апарат за стерилно свързване, електронна везна, бактериална лампа… Ние сме закупили този хематологичен анализатор, който прави пълната кръвна картина. Към този момент, за да изпълним етап две ни трябват 9232 лв. Надявам се до 1-ви, когато ще бъде официалното откриване на този център, поне да сме събрали парите“, обясни Савов.

„Разбрахме, че една политическа партия също дарява апарат за кръвна плазма, но един апарат не е достатъчен, за да се работи. Ние правим дарителска кампания, за да закупим втори донорски дарителски стол“, добави той.

Източник: БНР

Подобни публикации

28 мигранти от Афганистан е заловил автопатрул на МВР в района на Ихтиман

Димитър

Промени в Закона за движение по пътищата

Димитър

Валентин Николов ще участва в конкурса за ново ръководство на БЕХ

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy