БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Продължава спорът между прокуратурата и МВР за ареста на Борисов

Продължава задочният спор между МВР и прокуратурата по разследването, заради което за 24 часа в ареста беше бившият министър-председател Бойко Борисов.

Според адвокат Менков Борисов е задържан за изнудване

От държавното обвинение излязоха с коментар за снощния брифинг на министър-председателя Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков, определяйки го като „чиста политика“.

„В Софийска грaдска прокуратура не са били докладвани предложения и проект на постановление за привличане на обвиняеми лица“, каза на брифинг в петък вечерта говорителката на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

СГП: Няма достатъчно данни за повдигане на обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова

„Ето ги проектите, те се съдържат в самата преписка и са изпратени на прокуратурата и тя заяви, че такива искания няма“, отговори от своя страна министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Кирил Петков: В България независима прокуратура няма

Липсата на предложения от разследващия полицай за подвигане на обвинение за изнудване и за продължаване на задържнето на Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на експремиера Севделина Арнаудова беше един от формалните аргументи на държавното обвинение защо тримата си тръгват без обвинения и свободни.
Отговорът на Бойко Рашков дойде 2 часа по-късно – „това е саботаж на прокуратурата“. Коментарът на премиера Кирил Петков пък беше, че “ в България независима прокуратура няма“.

Единственото сериозно нещо от брифинга, според държавното обвинение, бил въпросът за постановленията за привличания.

В защита на своята теза на страницата си във ФБ днес държавното обвинение публикува снимки на официалните описи на постъпилите от Главна дирекция „Национална полиция“ в Софийска градска прокуратура четири тома с материали по делото „Борисов – Горанов -Арнаудова“, за да попита „къде в материалите от МВР министър Рашков вижда постановления за привличане на обвиняем“. В описа, в които са изброени – протокол за разпит на свидетел, портокили за претърсвания и изземвания, протокол за оглед, докладни, няма отбелязано „постановление за привличане на обвиняем“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Автобус с деца катастрофира край Горна Малина, няма пострадали

Димитър

Бойко Рашков се оплакал пред евродепутати от липсата на контрол върху главния прокурор

Димитър

6531 са новите случаи на коронавирус, 7720 са излекуваните

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy