БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Прокуратурата предлага създаването на Национално междуведомствено звено за предсрочния вот

Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до председателя на Държавната агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев, с които предлага да бъде създадено Национално междуведомствено звено за предсрочния вот на 2 октомври.

„В навечерието на предстоящите парламентарни избори е от изключително значение да бъде гарантирана честността и прозрачността на изборния процес. Затова компетентните институции, съгласно законовите им правомощия, трябва да положат максимални усилия за защита на политическите права на българските граждани“, мотивират се от държавното обвинение.

Заради конфликта му с главния прокурор Иван Гешев –  преди предсрочните избори на 11 юли и 14 ноември  миналата година,  Бойко Рашков – първо като служебен, а след това и като редовен министър на вътрешните работи, отказа ведомството да участва в такова междуведомствено звено.

Настоящият министър Иван Демерджиев обаче каза в интервю за „Хоризонт“, че за тези избори МВР ще се включи в него.

Източник: БНР

Подобни публикации

Грипна епидемия в Благоевград

Димитър

Експерт: Съкровище за $2 млрд. лежи край бреговете ни на дъното на Черно море

admin

Новите случаи на коронавирус у нас са 677

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy