БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Прокуратурата: Работим по сигнала на Кацаров срещу Борисов за ваксините

Прокуратурата вече работи по сигнала на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров срещу бившия премиер Бойко Борисов за изказването му, че на българските граждани се поставят Covid ваксини с изтекъл срок на годност. Това каза ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова.

По думите ѝ проверката е сложна, защото случаят с председателя на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова е показал, че не е лесно да се докаже, че  нечие изказване е всяло смут в обществото.

От Министерството на здравеопазването се очаква отговор за състава, производството и срока на годност на ваксините за Covid-19, каза Кирилова:

„След този отговор ще преценим на кои международни институции ще се пише, като естествено ще молим за бързина, тъй като това е важно за здравето на хората, които си поставят тези ваксини. Които, вие не знаете, но всеки ден в Градска прокуратура се получават сигнали от най-различни граждани, които казват: Защо сме обречени на смърт, защо ни поставяте тези ваксини, какво прави прокуратурата, прокуратурата да спре тези ваксини. Прокуратурата няма как да ги спре в момента точно тези ваксини“, обясни градският прокурор  на София.

Източник: БНР

Подобни публикации

Левандовски беше избран за спортист номер 1 на Европа

Димитър

Гешев: Закриването на специализираното правосъдие отива в Конституционния съд

Димитър

„Продължаваме промяната“ преговаря за кабинет с независими депутати

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy