БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Прокурорската колегия на ВСС изслушва кандидатите за европейски делегирани прокурори

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва кандидатите за европейски делегирани прокурори. 32-ма са прокурорите, следователите и съдиите, кандидатствали да работят за оглавяваната от Лаура Кьовеши Европейска прокуратурата. Те ще бъдат изслушвани в следващите дни, а в събота се очаква съдебните кадровици да изберат 10 от тях.

Чрез министъра на правосъдието крайното решение на колегията ще бъде изпратено на Кьовеши.

Преди началото на изслушването главният прокурор Иван Гешев се обърна към кандидатите:

„Нямаме съмнения, че преобладаващата част от вас са с безупречна компетентност и професионални качества. Сигурни сме, че ще се представите добре всички, като трудността по-скоро ще е за прокурорската колегия, отколкото за всеки един от вас. Чисто колегиално искам да ви кажа да се спокойни. Процедурата е по-скоро интервю и събеседване, не го възприемайте като изпит“.

Според приетия регламент, кандидатите за европейски делегирани прокурори  представят кратко експозе за мотивацията си и отговарят на въпроси на членовете на Прокурорската колегия и на неправителствени организации.

Източник: БНР

Подобни публикации

Депутатите възлагат на кабинета да обсъди с ЕК доставка на ваксини от страни извън ЕС

Димитър

Очаква се до два дни ваксинираните българи да станат 800 000

Димитър

ДПС избира председател на юбилейна конференция

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy