БЪЛГАРИЯ

Промени в закона уреждат корекции в сгрешените винетки

Сгрешена винетка ще може да се коригира еднократно, предвиждат промени в Закона за пътищата. Ще се позволи поправка на до два символа в регистрационния номер, ако са сгрешени при въвеждането на данните при покупка. Остава в сила възможността за коригиране на категорията и на държавата на регистрация.

Текстовете са публикувани за обществено обсъждане от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Промените са резултат от множество сигнали на граждани, които са купили съвестно винетка, но са сгрешили символ в регистрационния си номер. Извършената корекция ще важи от датата на поправката напред във времето като валидността й ще бъде до същата дата, до която е била първоначално купената.

След корекцията няма да се търси административно-наказателна отговорност за периода, в който гражданите са се движили със сгрешената винетка.

Ще бъдат анулирани издадени електронни фишове.

Коригирането на данните ще може да се прави само еднократно, за да се избегнат възможни опити една и съща винетка да се прехвърля на различни превозни средства.

Законопроектът предлага и решение на проблема с компенсаторните такси за превозвачите.

Източник: БНР

Подобни публикации

Започна протестът на лозарите в София

Димитър

Три случая на Делта вариант на Covid във Великотърновско

Димитър

Препоръчват спиране на плановите операции в София, Кюстендил, Враца и Плевен

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy