БЪЛГАРИЯ

Просветният министър предлага ваканция от 31 януари до 6 февруари

Няма никаква причина на национално ниво да затваряме каквото и да било, смята Николай Денков

Министърът на образованието и науката Николай Денков предлага междусрочната ваканция на учениците да бъде удължена за периода от 31 януари до 4 февруари включително.  Това стана ясно от думите на просветния министър акад. Николай Денков на пресконференция, на която представи приоритети на МОН през тази година.
„За да могат да се слеят двата предходни почивни дни с двата следващи почивни дни и така да се получат девет дни. Имаме отраслов съвет. Това е предложението, с което аз ще вляза в него“.

Със същото предложение вчера излязоха от Сдружението на директорите в средното образование и от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Предложението на министър Денков за по-дълга ваканция на учениците ще бъде обсъдено по време на предстоящия в петък Отраслов съвет в областта на образованието.

„Няма никаква причина на национално ниво да затваряме каквото и да било“. С тези думи министър Денков коментира предложението на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева гимназистите да преминат към онлайн обучение до края на първия учебен срок.

Източник: БНР

Подобни публикации

Борисов: Това НС трябва да излъчи правителство, каквато и да е цената за партиите

Димитър

Следващата седмица ще започне изплащането на безвъзмездната помощ от НАП

Димитър

Галъп: Отношението на обществото към служебния кабинет е преобладаващо положително

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy