ЛЮБОПИТНО

Прости правила, които увеличават шансовете ви за получаване на изгоден заем

Гамата от банкови продукти, която се използва при потребителското кредитиране дава възможност на гражданите все по-лесно да получават достъп до допълнителни източници на финансиране. Ефективността на сключването на сделка за кредит зависи изключително много от конкретните условия на споразумението, което се изготвя на етап планиране на основните раздели на договора. Ако има наличие на скрити плащания, различни глоби и твърде високи комисионни, то всички те със сигурност ще доведат до увеличаване на кредитната тежест на кредитополучателя. В дългосрочен план това може да рефлектира зле и да доведе до появата на забавени плащания или дори принудително събиране на дългове.

Експертите по кредитиране препоръчват да следвате прости правила, които увеличават шансовете за получаване на изгоден заем. Оптималният договор ще ви осигури възможността да получите нужната сума пари под формата на заем, но с минимално оскъпяване. Говорим не само за изгоден лихвен процент, но и за липсата на допълнителни плащания.

Не се доверявайте на рекламата, задавайте въпроси

Маркетинговата кампания на всяка финансова институция има за цел да привлече вниманието на потенциален клиент. Обикновено се задържа важна информация за предложение за заем, например финансовата институция не отчита размера на свързаните с нея плащания или обявява ниски лихвени проценти, а всъщност, за да ги получи, кредитополучателят трябва да изпълни редица задължителни изисквания, включително събирането на голям пакет от документи.

Проучете отзивите за заемодателя

Рекламните материали са предназначени да приковат вниманието на възможно повече потребители. Това обаче не означава, че те не трябва да бъдат полезни и информативни.

И все пак, има случаи, при които подвеждащата информация се представя много умело, поради което не е лесно да се разграничат реалните условия на получаването на кредит. Ето защо, преди да изберете компания, която да сключи сделка, трябва да проучите отзиви за нейната работа.

Съществуват форуми, където можете да получите препоръки и съвети от експерти и други потребители. Ако заемодателят често нарушава условията на транзакциите, в интернет със сигурност ще има много отрицателни отзиви за него.

Източник: ПАРИТЕ.БГ

Подобни публикации

Акумулатор за кола: Измерване на напрежението

admin

ЦЕНИТЕ ПО МОРЕТО ОТСЕГА СА КОСМИЧЕСКИ: ЦАЦАТА СТИГА 10 ЛЕВА, А ПОРЦИЯ СПАГЕТИ – 42 ЛЕВА

admin

Циклене на паркет в София: Най-добрият начин да придадете на пода оригиналния му вид

Димитър

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy