БЪЛГАРИЯ

Протестиращи блокираха пътя Обручище-Мъдрец

Жители на села от община Гълъбово излязоха на протест рано тази сутрин заради лошото състояние на третокласния път между селата Обручище и Мъдрец. В 6 ч. те блокираха пътя на пешеходната пътека пред здравния пункт на Обручище.

И от двете страни на пътя, който свързва общинският център Гълъбово с 4 села – Обручище, Мъдрец, Медникарово и Искрица имаше огромни колони от автомобили.

Хората пътуват към комплекса „Марица изток“. Пътят е основната артерия, по която се стига до ТЕЦ „Марица Изток 3“, „Брикел“ и до един от рудниците.

За 2 часа по пътя Обручище – Мъдрец протестиращите  допускаха единствено специализираните автомобили на пожарната и Спешна помощ, предупредиха по-рано от инициативния комитет „Обручище завинаги“. Точно в 8 ч. блокадата бе вдигната.  Движението постепенно се нормализира, след като се образува километрична колона от чакащи коли.

Източник: БНР

Подобни публикации

Йотова: Няма нито един знак, че Скопие иска да спре езика на омразата

Димитър

Една жертва и 5-ма в болница, след като 19-годишен с „Ауди“ удари челно „Опел“

Димитър

Движението по пътя Кочериново-Рилски манастир остава ограничено в двете посоки

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy