БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Протест на над 200 жители на „Лозово“ и „Долно Езерово“

Над 200 жители на бургаските квартали „Лозово“ и „Долно Езерово“ протестираха в Бургас. За около час те затвориха пътя в Северната промишлена зона в посока двете населени места. Причината за недоволството им е забавянето на работата по проекта за подмяна на ВиК-а мрежата в двата квартала. Те настояват за бързо възстановяване на улиците и тротоарите, както и изграждането на нов път към кварталите.

С плакати с надписи „Искаме чист въздух“, „Парите ни потъват в дупките“ и „Няма да търпим подигравки“ жителите на „Лозово“ и „Долно Езерово“ затвориха пътния участък. На място пристигна и кметът на Бургас Димитър Николов.

„Исканията ни са да се приключи най-накрая с ремонта. Общината да си свърши работата. Въпросите ни към Димитър Николов бяха: Защо ние подаваме сигналите, а не те срещу ВиК? Какво правят изобщо, защото все пак ние сме жители на тези квартали? Ние си плащаме данъците към Общината. Другото искане е ул. „Одрин“ – защо не се преасфалтира? Вече има 16 години обещания и абсолютно нищо не се случва. Отговори ни, че не са спирали да работят по нашите проблеми, което всъщност ние не го виждаме“, посочи Николай Георгиев от организаторите.

Протестите ще продължат, все още не сме уточнили къде ще бъде следващия, но ще е на по-възлово кръстовище, допълни той.

Източник: БНР

Подобни публикации

Шарл Мишел: Изправени сме пред нов тип заплахи – хибридни и кибератаки, дезинформация

Димитър

Отново национална стачка във Франция заради пенсионната реформа

Димитър

Борисов: Удължаваме мярката 60/40 до септември 2021 г.

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy