ЗДРАВЕ

Проучване на гамата от услуги, предлагани в дентална клиника цялостна грижа за вашето орално здраве

Денталните клиники играят жизненоважна роля за поддържането и подобряването на нашето орално здраве. От превантивни грижи до специализирано лечение, денталните клиники предлагат широка гама от услуги за посрещане на различни стоматологични нужди. В тази статия ще проучим видовете услуги, които обикновено се предоставят в дентална клиника, подчертавайки цялостната грижа, достъпна за пациентите, търсещи оптимално орално здраве.

Превантивна грижа

Превантивните грижи са в основата на услугите на денталните клиники. Редовните стоматологични прегледи, почиствания и прегледи на устната кухина помагат за предотвратяване на проблеми със зъбите и откриване на проблеми на ранен етап. Тези превантивни услуги, съчетани с обучение на пациентите относно практиките за орална хигиена и диетични препоръки, имат за цел да поддържат здрави зъби и венци, предотвратявайки необходимостта от обширни лечения в бъдеще.

Възстановителна стоматология

Денталните клиники предлагат набор от възстановителни лечения за възстановяване на повредени или развалени зъби. Те включват:

 • Пломби: Зъбните пломби се използват за лечение на кухини, причинени от кариес, като възстановяват структурата и функцията на засегнатия зъб.

 • Корони: Зъбните коронки са изработени по поръчка капачки, които покриват и защитават силно увредени или отслабени зъби, като възстановяват тяхната здравина и външен вид.
 • Мостове: Зъбните мостове се използват за заместване на липсващи зъби чрез преодоляване на празнината между съседните зъби, възстановяване на функционалността и естетиката.
 • Зъбни протези: Протезите са подвижни протези, които заместват множество липсващи зъби, като осигуряват подобрена дъвкателна способност и възстановяват естетиката на лицето.

 

Грижа за пародонта (венци)

Денталните клиники също така предоставят услуги, насочени към поддържане на здрави венци и лечение на заболявания на венците, като гингивит и пародонтит. Тези услуги могат да включват:

 • Лющене и изравняване на корена: Известна още като дълбоко почистване, тази процедура включва премахване на плака и зъбен камък под линията на венците и изглаждане на зъбните корени, за да се насърчи повторното прикрепване на венците.
 • Присаждане на венци: Присаждането на венци се извършва за справяне с рецесията на венците, при което здрава тъкан на венците се взема от една област и се трансплантира в отстъпената област, за да се възстанови здравето на венците и да се защитят зъбните корени.
 • Пародонтална поддръжка: Редовните срещи за пародонтална поддръжка помагат за справяне със заболяванията на венците и предотвратяват прогресирането им, осигурявайки оптимално орално здраве.

Козметична стоматология

Денталните клиники предлагат козметични стоматологични услуги за подобряване на вида на усмивката. Те могат да включват:

 • Избелване на зъби: Професионалните процедури за избелване на зъби ефективно премахват петна и обезцветяване, озарявайки усмивката.
 • Фасети: Зъбните фасети са тънки порцеланови черупки, поставени върху предната повърхност на зъбите, за да подобрят тяхната форма, цвят и подравняване.
 • Дентално свързване: Денталното свързване включва нанасяне на композитна смола с цвета на зъбите за коригиране на дребни козметични проблеми, като начупени или деформирани зъби.
 • Ортодонтско лечение: Някои дентални клиники предоставят ортодонтски услуги, включително традиционни скоби и прозрачни подравнители, за справяне с неправилно подреждане на зъбите и проблеми със захапката.

Орална хирургия и специализирани процедури

Денталните клиники могат да предложат услуги по орална хирургия за по-сложни стоматологични нужди, като например:

 • Изваждане на зъби: Може да се наложи изваждане на зъби при силно развалени, увредени или повредени зъби.
 • Зъбни импланти: Поставянето на зъбни импланти включва хирургично вмъкване на изкуствени зъбни корени в челюстната кост за поддържане на зъбната протеза, предлагайки дълготрайно решение за заместване на зъбите.
 • Лечение на кореновия канал: Ендодонтската терапия, известна като коренов канал, се извършва за отстраняване на инфектирана или увредена пулпа от вътрешността на зъба, запазвайки структурата на зъба.

Повече информация на https://igdental.bg/category/uslugi

Подобни публикации

Откриха 7 Covid щама в САЩ и едни нов във Великобритания

Димитър

Допълнителни имунизационни кабинети в Пернишко

Димитър

2537 са новите случаи на коронавирус

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy