БЪЛГАРИЯ

Проучват 7-годишните деца за наднормено тегло

Регионалната здравна инспекция в Пазарджик ще оценява растежа и затлъстяването при 7-годишните деца. Проучването е част от „Европейската инициатива за наблюдаване растежа в детска възраст“.

В проучването са включени три училища в Пазарджик и по едно учебно заведение в общините Велинград, Ракитово, Пещера, както и в село Динката. Освен измервания на ръста и теглото в училищата ще се проведе и анкетно проучване на учебната среда и хранителните навици на децата.

Събраните данни ще осигурят информация за тенденцията при храненето и ще дадат възможност да се сравни антропометричния статус на 7-годишните с този на връстниците им от европейските страни. На тази база ще бъдат формирани и европейски политики за здравословното хранене на децата и ограничаване на затлъстяването.

Изследването се провежда и в другите европейски страни и ще продължи до края на месец май. В България през този мониторинг на случаен принцип ще преминат общо 199 училища.

Източник: БНР

Подобни публикации

Светлан Стоев: Външнополитическите ни приоритети остават непроменени

Димитър

Провежда се мащабна операция срещу нелегалната миграция

Димитър

Ивановден е, имен ден в България имат над 347 хиляди души

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy