ЗДРАВЕ ОБЩЕСТВО

Проф. Гайдарски пита: Как при 60 лаборатории със 120 проби на ден, тестовете станаха 11 000?

Има хаос в мерките в епидемията – първо ги разпускаме, после затягаме.

При студентите не се прави разлика, всички са под общ знаменател – например тези по икономика може да се обучават дистанционно, но как да стане при тези по медицина? Това заяви бившият здравен миистър проф. Радослав Гайдарски пред Би Ти Ви.

Гайдарски обясни, че е привърженик на затягането на мерките и категорично е „за“ носенето на маските. „Не е вярно, че българите не са дисциплинирани. И в магазина, и в транспорта всички са с маски“, каза хирургът.

60 са лабораториите, които правят PCR и можели да направят по 120, максимално 130 теста на ден всяка, твърди началничка на една от модерните лаборатории у нас. Как тогава станаха 11 000 теста за денонощие?, попита проф. Гайдарски.

Според него 95% разбират опасността и се предпазват.

Маските са ефективни, но не и тези, които се носят по цяла седмица. Особено младите ги приемат като аксесоар към облеклото. Но ако носиш маската 2-3 дни, тогава няма смисъл, смята професорът.

Гайдарски говори и по темата за разделението в БСП. И да напуснели още депутати, нищо нямало да стане.

Източник: Лупа

Подобни публикации

Министър Ангелов: Удължава се извънредната ситуация с 4 месеца, нови строги мерки

Димитър

Проф. Балтов нахока Хекимян заради К-19 и даде страшна прогноза за края на месеца

admin

Кметовете на Ямбол и Стралджа са с положителни проби за Covid-19

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy