ОБЩЕСТВО

Прочут роден актьор и продуцент загуби битката с К-19

COVID-19 отне живота на Бедо Манукян. Актьорът, режисьор и продуцент Бедо Манукян е починал вчера в София след усложнения, причинени от коронавируса.

За смъртта му съобщават Юлияна Велчева в социалната мрежа:

„Ковид отне моя скъп приятел Бедо Манукян – голям благородник, мъдрец, душеприказчик, талантлив режисьор и актьор, избрал да се върне в България след 39 години емигранство в Щатите.

Преди часове бях написала прощален пост и го изтрих. Та Бедо тъкмо монтираше наново своя филм „Леблебии“, за да го пригоди към големия екран.

 

Как да ти кажа сбогом, мили Бедо? Нямаш идея колко липсваш!

Роден е през 1952 г. в семейството на оперетните актьори Сета и Шаварш Манукян. През 1966 г. емигрира заедно с родителите си в Америка.

Там следва режисура и продуцентство в престижния Калифорнийски университет (UCLA) и прави кариера в Холивуд, като преди това е момче за всичко.

За пръв път се връща в демократична България през 1991 г., когато идва у нас като копродуцент и сърежисьор на филма „Леблебии“.

Запознава се с режисьорката Иванка Гръбчева, която кани Манукян да консултира постпродукцията на игралния филм, посветен на банкера Атанас Буров „Жребият“. След това актьорът снима известната реклама на Банка ДСК, в която той е диригентът.

Преди време участва и в сериала „Дървото на живота“. Окончателно се връща в родината си през 2005 г. Точно по това време става представител за България на Франсис Форд Копола, който снима в Румъния филма „Младост без младост“. /blitz.bg

Подобни публикации

Иде бум на болни от К-19 във вторник, проф. Ангелов огласи шокиращата причина

admin

Какви са разликите между заем и кредит?

Димитър

Някои предимства на залозите с криптовалута

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy