ВАЖНИ СВЯТ

Путин отмени плановете за щурм на завода „Азовстал“ в Мариупол, вместо това нареди негова блокада

Президентът на Русия Владимир Путин нареди да бъде отменен планираният щурм на завода “Азовстал” в Мариопул и да бъдат обкръжени намиращите се там украински военни.

Владимир Путин даде съответното разпореждане на среща в Кремъл с министъра на отбраната Сергей Шойгу. Шойгу докладва, че обстановката в Мариупол вече е спокойна и че завършването на военните действия на територията на „Азовстал“ ще отнеме до четири дни.

В отговор Путин заяви:

„Считам предлагания щурм на промишлената зона за нецелесъобразен. Заповядвам да се отмени! Това е този случай, в който трябва да мислим за запазването на живота и здравето на нашите войници и офицери.“

Руският президент заповяда да бъдат обкръжени намиращите се на територията на завода украински военни и да им бъде предложено да се предадат.

„Блокирайте промишлената зона така, че муха да не може да прехвръкне! Предложете още веднъж на всички, които все още не са сложили оръжие, да го направят! Руската страна гарантира живота им и достойно отношение към тях в съответствие с международноправните актове“, каза Путин и обеща, че на ранените ще бъде оказана квалифицирана медицинска помощ.

Източник: БНР

Подобни публикации

Престижна победа за волейболистите ни срещу Италия

Димитър

148 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

5691 новорегистрирани безработни в първата седмица на юни

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy