ВАЖНИ СВЯТ

Путин отмени плановете за щурм на завода „Азовстал“ в Мариупол, вместо това нареди негова блокада

Президентът на Русия Владимир Путин нареди да бъде отменен планираният щурм на завода “Азовстал” в Мариопул и да бъдат обкръжени намиращите се там украински военни.

Владимир Путин даде съответното разпореждане на среща в Кремъл с министъра на отбраната Сергей Шойгу. Шойгу докладва, че обстановката в Мариупол вече е спокойна и че завършването на военните действия на територията на „Азовстал“ ще отнеме до четири дни.

В отговор Путин заяви:

„Считам предлагания щурм на промишлената зона за нецелесъобразен. Заповядвам да се отмени! Това е този случай, в който трябва да мислим за запазването на живота и здравето на нашите войници и офицери.“

Руският президент заповяда да бъдат обкръжени намиращите се на територията на завода украински военни и да им бъде предложено да се предадат.

„Блокирайте промишлената зона така, че муха да не може да прехвръкне! Предложете още веднъж на всички, които все още не са сложили оръжие, да го направят! Руската страна гарантира живота им и достойно отношение към тях в съответствие с международноправните актове“, каза Путин и обеща, че на ранените ще бъде оказана квалифицирана медицинска помощ.

Източник: БНР

Подобни публикации

Лавров: Опитват да превърнат Черна гора и Северна Македония в инструменти в антируската игра

Димитър

1029 нови случая на Covid-19 у нас при 10 774 теста

Димитър

2957 случая на коронавирус, 3314 са оздравелите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy