БЪЛГАРИЯ

Първа копка на градина, която ще носи името на Татяна Лолова, в София

Първа копка на градина, която ще носи името на Татяна Лолова, беше направена в столичния квартал „Гео Милев“ близо до блока, в който голямата актриса е живяла.

След години борба на живеещите в района срещу планиран строеж на административна сграда в зелената площ градинката е върната на Столичната община, а инициативата тя да носи името на Татяна Лолова, която също е била против застрояването, е на кмета на район „Слатина“ Георги Илиев.

„Това ще бъде може би една от първите изцяло тематични градини в София. В нея ще има малка сцена, алеи, пътепоказател, който ще показва къде са били театрите, където великата актриса е играла“, каза той. Както и фитнес на открито и детска площадка.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пое ангажимент да намери финансиране за проекта.

„Тази градинка буквално я спасихме с личното участие на Татяна Лолова. Тук, сега, трябваше да има сграда, ако не бяха усилията и волята на гражданите.“

Първата копка на бъдещата градина, която ще носи името на Татяна Лолова, бе посрещната с радост и удовлетворение от хората, който живеят в района.

„Много съм щастлива за децата и за всички следващи поколения, да я помнят със здраве и с усмивка, както беше“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Засилен трафик и повече полиция по пътищата

Димитър

Спряно е движението на влакове поради паднала скална маса

Димитър

Радев връчва мандат на Антоанета Стефанова в сряда

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy