БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Първо заседание на бюджетната комисия в 48-ото НС

Бюджетната комисия в парламента ще заседава за първи път в рамките на 48-ото Народно събрание. Още на първото заседание се очаква членовете ѝ да приемат на първо четене данъчните закони. Повечето промени в тях са от технически характер, но потенциалната помощ заради високите цени на горивата е заложена в промените в Закона за корпоративно подоходно облагане.

Вчера министърът на икономиката Никола Стоянов изрази надежда, че от догодина помощта за хората и за бизнеса ще е достъпна:

„Дали още декември веднага ще започне да се дава, или ще е от 1 януари, защото първо Фондът трябва да се понапълни малко, за да започнем да го харчим. Но реално разчитам декември Фондът да започне да се пълни. Т.е. първо рамката да е зададена и тогава да започнат да се изземват. При бизнеса знаете, че тогава е на тримесечие. Т.е. веднага, ако се приемат тези промени, ще могат компаниите да внесат за последното тримесечие техния дял, така да го кажа, с който да напълнят Фонда и вече тогава да започне да се изплаща тази помощ“.

Източник: БНР

Подобни публикации

3980 са новите случаи на коронавирус

Димитър

МФ: Одитът в Агенцията за държавна финансова инспекция е установил сериозни нарушения

Димитър

Новозаразените с коронавирус у нас са 2485, от тях 86% не са ваксинирани

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy