БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Първо заседание на новия кабинет

Новоизбраното правителство се събира днес на първото си заседание.

Очаква се министрите да обсъдят въпроса с назначаване на техни заместници, след като стана ясно, че малко след избирането на кабинета, служебното правителство е освободило назначените от него заместник-министри преди предаването на властта.

„Това създава проблем, защото, когато влезе един министър, работата не спира, има много преписки, има работа в дирекциите и това минава през заместник-министрите преди да стигне до министъра. Ако един министър няма заместник-министри, министерството не може да работи. Така че ще трябва в много кратки срокове да успеем да сглобим всички екипи“, заяви в интервю за БНТ премиерът Николай Денков.

Той посочи като една от най-неотложните задачи за правителството изготвянето на нов бюджет, който да се внесе за обсъждане в Народното събрание.

На свой ред финансовият министър Асен Василев заяви, че днес кабинетът ще изтегли внесения от служебното правителство проектобюджет и до две седмици ще предложи в Народното събрание нов проектобюджет:

„Целта е 3% дефицит без увеличение на данъците“.

По-рано премиерът Николай Денков заяви, че социалните плащания ще се запазят, без да се повишават данъците.

Източник: БНР

Подобни публикации

Пак недоволство сред полицаите и надзирателите. Ще мълчат на 3-и, ще протестират на 12-и

Димитър

Кулминация на тържествата за 146-годишнината на Априлската епопея

Димитър

Гуардиола: Това, което правим, е забележително

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy